Приятелят на Софи Маринова Дачо е първият съквартирант, който напусна къщата на VIP Brother. Номинирани за излизане от шоуто бяха още политикът Емил Кошлуков и медицинската сестра Кристияна Вълчева. Дачо обаче събра най-малко гласове от зрителите на Нова телевизия. Те бяха тези, които имаха правото да спасят някой от номинираните випове – чрез телефонни обаждания и sms-и. Всички събрани пари от тях отиват за благотворителност.

Тримата номинирани имаха по 20-25 минути, за да убедят зрителите на Нова, че трябва да останат във VIP Brother. Те участваха в т.нар "Шоу на номинираните". Водещ на минипредаването на Емил Кошлуков беше актьорът Тончо Токмакчиев, а специални гости режисьорът Жоро Торнев, музикантите Калин Вельов, Нина Николина и Любо от "Те". Лидерът на "Новото време" призна, че за участието си в предаването е получил хонорар от 10 000 лева и побърза да обяви, че 5000 от тях дарява за каузите на VIP Brother. Политикът остана малко ядосан от факта, че вече дни наред се обсъжда флирта му с Ивайла Бакалова в Къщата. Откровен беше обаче за причината поради, която е влязъл в шоуто – "15-минутното ми предаване всеки делничен ден по Нова телевизия е моята изгода", каза Кошлуков.

Шоуто на Дачо води Милен Цветков. Дадените им минути те посветиха на връзката на младежа с фолк певицата Софи Маринова, която преди време всъщност му се падаше майка. Софи беше женена за бащата на Дачо – Петър. В пряко включване по телефона той разказа колко трудно му е било в началото, когато е разбрал за тяхната връзка, но че по-късно е намерил сили да им прости, защото, по думите му, "любовта им е голяма".

В токшоуто на Кристияна Вълчева участваха съпругът й Здравко Георгиев и вокалът на група "Сигнал" Йордан Караджов. Водещ беше едно от популярните лица на Нова телевизия Ники Дойнов, който всъщност говори много повече, отколкото гостите в минипредаването.

Въпреки предположенията, че Софи Маринова ще се разстрои след като научи, че Дачо излиза от VIP Brother, певицата прие съвсем спокойно новината. Далеч по-емоционален беше Емил Кошлуков, който не спря да плаче в продължение на 10-тина минути. Самият Дачо не скри, че е бил сигурен, че именно той ще си излезе. Малко по-късно пък в Къщата влезе фолкпевицата Камелия - водеща на предаването "Голямата уста". Тя ще остане в шоуто до понеделник. 

Междувременно съквартирантите научиха коя е новата кауза, за която ще трябва да събират пари през следващите дни. Тя е с цел създаването на спортни школи в домовете за изоставени деца. Част от средствата звездите ще съберат чрез мисии, а друга част ще набавят като отново напуснат Къщата в събота. От началото на шоуто на 16 март досега са събрани повече от 208 000 лева.