Преди почти месец родните ни парламентаристи дадоха обещание да дарят по минимум 10% от заплатите си за април за каузите в благотворителното издание на VIP Brother. На 8 април в сградата на Народното събрание влязоха Ивайла Бакалова, Емил Кошлуков и Андрей Слабаков и след срещи с представители на парламентарните групи договориха тези най-малко 50 000 лева.

Инициативата за всичко това беше на виповете, участващи в шоуто. На няколко пъти, от екрана на Нова телевизия, те призоваваха депутатите да направят дарение за VIP Brother, но липсата на реакция ги принуди да отидат лично в парламента. На 8 април единствено депутатите от "Атака" не присъстваха на преговорите.

Близо месец след дадената дума, само три парламентарни групи са превели пари по благотворителната сметката на VIP Brother. Тези на Коалиция за България, ОДС и ДСБ, като общата дарена сума е 13 650 лв. По време на поредния лайф водещият Ники Кънчев направи уговорката, че до финала на шоуто, който е в неделя, все пак има още време. Но също така намекна, че случилото се е доказателство за това, че българските депутати почти никога не спазват обещанията си.

Големият финал на VIP Brother е тази неделя. Осемчасовият лайф ще започне в 15:00 часа, ще бъде прекъснат единствено от централната емисия „Календар", и ще продължи до полунощ. А сигурни финалисти са Ивайла Бакалова, Део, Софи Маринова, Ицо Хазарта и Петя Дикова.