Уникално дарение направи един от зрителите на благотворителното шоу VIP Brother. Впечатлен от незрящия и трудноподвижен Кристиян от Етрополе, който преди дни участва в предаването, Христо Томов реши да подари на неговото семейство апартамент в Пловдив. 15-годишното момче се появи във VIP Brother в четвъртък вечер, за да подкрепи своя любимец Део, който е сред съквартирантите. Тогава, благодарение на Кристиян и неговия прекрасен глас, само за 30 минути бяха събрани повече от 100 000 лева за една от поредните каузи в шоуто - тази за деца, които са изгубили зрението си или са с нарушено такова заради това, че като бебета са лежали в остарели кувьози.
 
В писмо до екипа на шоуто Христо Томов мотивира постъпката си с лично отношение към тази кауза - едно от неговите деца е с подобна съдба. Ето защо Томов дари и 18 000 лева за купуване на модерни кувьози. Футболистът Благой Георгиев пък добави още 10 000 лв.
 
Междувременно във VIP Brother се проведе "Нощта на откровенията". Идеята беше всеки един от съквартирантите да чуе какво са говорили за него другите звезди, участващи в шоуто, и да види собствените си, излагащи го моменти от престоя в Къщата.
 
Най-лоши думи за себе си чу Ивайла Бакалова. Мария Гроздева я описа като "змия, глътнала мишка". Олимпийската шампионка попита защо бившата мис не може да си вдига чинията от масата, след като се нахрани или да си прибира чашата от двора, след като си изпие питието. Обвини я още в това, че иска на всяка цена да спечели шоуто. Ивайла видя и видео, в което Тодор Славков обяснява на други съквартиранти как Бакалова се е омъжила по сметка и обявява сестра й Божидара за лесбийка.

Мария Гроздева не остана длъжна и на Саша Антунович. Според нея футболистът е "интригант". Петя Дикова пък беше порицана от съквартирантите за това, че чисти прекалено много. По време на "Нощта на откровенията" пиянските си моменти във VIP Brother си припомниха внукът на Тато Тодор Славков и Ицо Хазарта.
 
Единствени Део, Мария Гроздева и Софи Маринова чуха само хубави неща за себе си. От своите съквартиранти Део е определян като "добър, чист, позитивен, човек с голямо сърце". За Софи Маринова те смятат, че е "сладка, душа човек". Цялата тази "възтържествувала истина" не създаде напрежение между съквартирантите, но ги накара да се затворят в себе си.

Само след няколко дни е финалът на VIP Brother 3. Сигурни участници в него са Ивайла Бакалова и Део. Бившата миска получи тази възможност заради победата си в една от седмичните мисии. Део пък ще стигне до края заради зрителите на Нова телевизия, които са гласували най-много за него. В Къщата все още са и Мария Гроздева, Петя Дикова, Софи Маринова, Ицо Хазарта, Саша Антунович, Тодор Славков. Който и от тях да спечели, няма никакво значение. В благотворителния сезон на шоуто са важни единствено събраните пари за осемте каузи на VIP Brother. И така - големият финал е на 10 май.