Продажбите на Lenovo през последното тримесечие са нараснали с 38,5%, става ясно от финансовия отчет на компанията за периода юли-септември. В същото време РС индустрията бележи ръст от само 5%, което означава, че Lenovo расте седем пъти по-бързо от пазара, на който оперира.Базираната в Пекин компания заема второ място на световния пазар за персонални компютри, отстъпвайки на HP и следвана от Dell. За десето поредно тримесечие Lenovo изпреварва ръста на РС пазара, а в осем поредни тримесечия постига най-висок ръст от водещите четири доставчика на компютри.

Приходите на ИТ гиганта са се увеличили с 35,2% през второто тримесечие на фискалната 2012 година (приключило на 30 септември 2011 г.), достигайки рекордните $7,8 милиарда. Lenovo обяви също рекордна в историята си печалба на акция от 13,5%. Чистата печалба на компанията е нараснала с 87,9% през отчетния период до $144 милиона.

Брутната печалба расте с 59,8% до $948 милиона, а оперативната печалба възлиза на $166 млн., бележейки ръст от 55,3% на годишна база. Печалбата преди данъци е $165 млн., което е ръст от 62,3% спрямо същия период на миналата година. Базовата печалба на акция за тримесечието е $1,41. Lenovo разполага с кеш в размер на 4 милиарда долара към края на септември.

В последните две тримесечия Lenovo се изкачи от четвърто на второ място сред доставчиците на РС. Компанията бележи балансиран растеж във всички пазари, продуктови категории и географски региони, гласи официалното съобщение от централата в Пекин. С интегриране на бизнесите на NEC и Medion, за първи път Lenovo постига по-голям оборот на външните пазари, отколкото в Китай.