Българските звезди все още се замесват с полицията (в миналото - с милицията) при доста сериозни обстоятелства. У нас не е популярен пиар а ла Парис Хилтън, която с удоволствие сякаш лежа в затвора. В тази статия са събрани знаменитостите, които по някакъв начин са се издънили пред закона.

Ванко 1

Ванко 1 успя да се превърне в първия български гангстер-рапър. След сериозно разследване и свидетелски показания бившият авер на Мишо Шамара бе осъден на 12 години затвор от Пловдивския окръжен съд и 120 000 лева обезщетение за склоняване към проституция. Заедно с него зад решетките попаднаха братовчед му и неговия баща. Все пак Ванко излезе на свобода предсрочно, за да оплюе Венета Райкова, Мария и Слави Трифонов.

Кондьо

Кондьо е един от най-известните ВИП затворници в България. Той също беше съден от Бургаския съд за склоняване към проституция. Първоначално му се наложи да лежи доста време, но впоследствие годините и глобата бяха намалени съответно до три и 8000 лева. Освен това певецът беше настанен в общежитие от отворен тип.

Дани Милев

Шефът на бенда на Азис изкара години и половина зад решетките. През далечната 1998 година е арестуван за финансови престъпления. Тогава жена му е бременна. Налага се след това да припознава детето си, тъй като не са били женени. Първоначално лежи в ареста във Варна, а след това в Старозагорския затвор.

Иван от Сблъсък

Иван и Андрей от години са известни със своите алкохолни изцепки. Иван направи сериозна катастрофа в Стара Загора след голям запой, удряйки се в боклукчийски камион. Работодателите му от бТВ опитаха да потулят случая. В крайна сметка водещият на Мюзик айдъл се отърва само със седем месеца условна присъда, три години изпитател срок и десет месеца без книжка. Промилите в кръвта му бяха 2.25.

Кирил Маричков

През 1999 година Кирил Маричков прегази човек на кръстовището Пазарджик-Пловив. 52-годишната жена умря на място, а легендарният щурец получи сериозни травми включително и комоцио. Той беше осъден на три години условно плюс заплащане на кръвнина за роднините. Музикантът определя това като най-кошмарния период от живота си.

Максим Стависки

Най-преекспонираният случай е този с Максим Стависки. Фигуристът премина с огромния си джип Хамър през колата на младеж от Сливен край Приморско. Момчето загина на място, а спътницата му Мануела Горсова все още се възстановява от преживяното. Световният шампион бе хванат с 1.1 промила алкохол. Първоначалната му условна присъда се обжалва в момента, а сумите за жертвите бяха коригирани.

Лора Караджова

През 2006 година щерката на фронтмена на Сигнал Данчо Караджов блъсна мъж, докато шофираше автомобила си. Това не я спря да пие обаче. Гаджето й Део даже криеше ключовете от колата, за да не стават отново бели. За нейно щастие жертвата се възстановила напълно от удара. Санкции за подпийналата шофьорка обаче няма.

Димитър Рачков

Водещият на Господари на ефира бих хванат от бдителни катаджии да шофира с доста над позволената скорост по магистралата на път за София. Актьорът се опитал да обясни, че бърза за участие, но това не смилило органите на реда. Те отнели свидетелството за правоуправление и талона на колата. Сценката се разигра в края на миналата година.

Георги Калоянчев

Големият комик блъсна през септември 2000 година възрастна жена край пътя за Сливен. Тя неправилно пресичала магистрален път. Калоянчев беше осъден на шест месеца пробация и три години изпитателен срок. Оттогава обаче той не успя да овладее стреса и това го накара да грохне доста бързо.

Слави Трифонов

Случаят срещу Слави Трифонов е по-различен. Той бе даден под съд от скандалната Албена Вулева. По време на медийния фестивал в курорта Албена, Дългия забелязал водещата, която влиза в заведението, в което е и той. Взима халба с бира и я залива цялата. Устатата блондинка веднага си вади медицинско, което обаче не е достатъчно, за да бъде осъден Трифонов.

Тодор Славков

Внукът на Тато лежа около две години зад решетките по обвинение за групово изнасилване. В крайна сметка бе оправдан. Процесът се точи обаче цели единадесет години. Именно неговото дело бе първото от серията такива срещу Живковата фамилия.

Емил Кошлуков

Още един сегашен брадър е бил в затвора. Това е Емил Кошлуков, който по тоталитарно време е осъден на 3 години лишава не от слобода за изказвания срещу властта. Неговият съкилийник Николай Галев твърди, че затворниците са викали на днешния политик Сузи Дългото Бедро. Зад решетките Емил е бил библиотекар.