Печално известен мениджър крил спринтьорката от УАДА

Ивет Лалова беше замесена в грандиозен допинг скандал в Австрия. Той е част от рaзследването срещу мениджъра Щефан Мачинер. Австриецът от една година движи нещата на българката, но по думите й, тя е прекратила отношенията си с него през януари.


Разкритията тръгват от австрийското издание "Йостерайх Нахрихтен". Източник на вестника се срещнал с Мачинер и Ивет в заведение в Гмунден (Ав). Те отказали да ги снимат, защото по това време Лалова била дала друг адрес пред УАДА.


Това не е прeцедент в практиката на Мачинер, след като друг негов клиент - датският колоездач Микаел Расмусен, трябваше да е на подготовка в Мексико, а вместо това се намираше в родния град на Мачинер Лаакирхен (Ав). В резултат на случката, разиграла се през 2007 г., Расмусен беше отстранен от Тур дьо Франс.


Основните клиенти на Мачинер са кенийски бегачи на дълги разстояния. Той беше мениджър и на европейския вицешампион от Мюнхен 2002 Симон Врюмен (Хол), който беше хванат с анаболни стероиди. Известно е, че австриецът поддържа връзка със сънародника си Валтер Майер, под чието ръководство местният отбор по биатлон се забърка в серия скандали за употреба на забранени вещества.