500 000 лв. събраха съквартирантите до снощи. Сумата в благотворителния фонд на Vip Brother набъбна с почти 100 хил. лв. за една вечер.

Снощи Мария Гроздева, Устата и Гала представиха своите токшоута. На финала и тримата номинирани събраха много сериозни суми, но най-малко с над 14 хил. лв. беше Устата. Така той се превърна в третия съквартирант, напуснал шоуто след зрителско гласуване.

Снощи политикът Емил Кошлуков си тръгна от Къщата по собствено желание. Той увери, че участието му го е променило много и ще продължава да се бори за благотворителните каузи.

В следващите 48 часа, съквартирантите ще трябва да основат VIP орден. Те ще са облечени в бели тоги и ще носят бели перуки. По време на мисията са забранени цигарите и алкохолът.

Когато Vip Brother пусне музика, всички съквартиранти трябва да се съберат в двора, образувайки кръг. След това трябва да вдигнат ръце към небето и да не говорят. Когато музиката спре, всеки от съквартирантите трябва да се обърне към този, който седи от дясната му страна и само с едно изречение, да посочи едно качество, което харесва у него и една черта от характера му, която би променил.

В следващите 48 часа звездите не трябва да имат негативно отношение и лоши помисли един към друг, затова не бива да използват нецензурни думи и лош език. Всички трябва да се отдадат на пълно плътско въздържание.

Всеки път, когато се срещнат един с друг, съквартирантите трябва да се покланят, а когато се разделят, трябва да се докосват по челата и да се изпращат с мантрата „Ом".

По време на мисията те трябва да се обръщат един към друг със „Сестро" и „Братко".