В продължение на два дни - в сряда и четвъртък, 15 и 16 април, Ботевград ще бъде домакин на финалния турнир по баскетбол за Купата на България при момчетата до 14 години.

Голям успех в първото издание на тази проява е класирането във финалната четворка на отбора на "Балкан" . В предварителните кръгове момчетата на треньора Михаил Михайлов отстраниха в два мача софийския "Локомотив" и "Берое" Стара Загора.

Техен съперник в утрешния втори полуфинал от 18.00 ч. е тимът на "Овергаз", воден от ботевградчанката Виктория Маринова. Миналата година двата отбора играха финал в шампионата на България при по-малките - до 12 години, спечелен от софийския отбор, който селектира едни от най-добрите момчета в тази възраст от цялата страна.

Към сегашния тим на "Балкан" се присъедини малкият Сашо Везенков. Синът на спортния директор на "Лукойл Академик", който живее и учи в Кипър, игра и миналата година със зеления екип, тази година също има това право. Той ще облече фланелката с номер 55.

В първия полуфинал ще се срещнат отборите на "Черно море" и "Лукойл Академик". Победителите в двата полуфинала ще се изправят един срещу друг за трофея в четвъртък от 17.30. Мачът за третото мято е от 15.30 ч.

Програма на финалния турнир - Ботевград, 15 и 16 април

Полуфинали:

15 април, сряда 16.00 ч.

Черно море Варна - Лукойл Академик

Балкан - Овергаз

Среща за 3-4 място:

16 април, четвъртък 15.30 ч.

Финал за купата

16 арил, четвъртък 17.30 ч.