Манчестър Юнайтед победи с 1:0 при гостуването си на Порто в двубоя-реванш от четвъртфиналите в Шампионската лига. Скъпоценното попадение за "червените дяволи" стана дело на Кристияно Роналдо още в 6-ата минута. Така тимът на Сър Алекс Фъргюсън се класира за полуфиналите, където ще срещне Арсенал.

Българският нападател Димитър Бербатов бе титуляр за Юнайтед, но не се отличи с почти нищо и бе заменен от Нани в 68-ата минута.

Двубоят започна ударно. В 4-ата минута Лисандро стреля от пряк свободен удар, но Ван дер Сар внимаваше и спаси без проблеми. Само две минути по-късно Кристияно Роналдо вкара фантастичен гол за 1:0. Португалецът стреля бомбено от 30 метра и направи Елтон безпомощен.

След гола англичаните се опитваха да задържат топката повече и да не дават инициатива на Порто - нещо, което им изигра лоша шега в първия мач. Въпреки това домакините заиграха по агресивно и упражниха териториален натиск. В 20-ата минута Бруно Алвеш стреля много опасно от пряк свободен удар, но кълбото мина на сантиметри от дясната греда на Ван дер Сар. Четири минути по-късно Лисандро се опита да затрудни стража на Юнайтед с ножичен удар, но шутът му бе лек.

Неприятна контузия в 28-ата минута получи капитанът на Порто Лучо Гонсалес, който бе заменен от Мариано. Малко по-късно Бербатов напредна отдясно и центрира. Топката падна на крака на Гигс, чийто удар обаче бе спасен от Елтон. До края на първата част домакините имаха нови две възможности. Първо Сапунару стреля опасно от далечна дистанция, а в 41-ата минута Бруно Алвеш с глава като по чудо не успя да изравни, като кълбото мина покрай гредата на замръзналия Ван дер Сар. Две минути преди края Неманя Видич направи непростим пропуск, след като оставен на празна врата от 3 метра би над гредата.

Втората част започна с един добър удар на Митко Бербатов, който обаче бе отразен от вратаря на домакините. В следващите минути Гигс също пробва мерника си.

В 58-ата минута съдията Бусака отсъди пряк свободен удар за домакините. Зад топката застана Хълк, чийто удар бе в обсега на Ван дер Сар и холандският страж лови. След него и Кристиян Родригес пробва удар, но той бе неточен. Уейн Рууни проби добре в 65-ата минута. Бранител на домакините се намеси и изби в корнер. В следващите минути домакините се опитваха да стигнат до положения пред вратата на гостите, но това ставаше все по-трудно. Роландо изтърва отлична възможност в 78-ата минута, след като Ван дер Сар не разчете добре едно излизане при корнер. Бранителят обаче не намери рамката на вратата. До края на двубоя чудото не се случи и Юнайтед се поздрави с успеха.

ПОРТО - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:1

ПОРТО: Хелтон, Сапунару (80-Коща), Роландо, Бруно Алвеш, Сисоко, Лучо (31-Мариано), Фернандо, Мейрейлеш, Лисандро, Родригес, Хълк

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Ван Дер Саар, Евра, Фърдинанд, Видич, О'Шей, Гигс, Карик, Андерсон (78-Скоулс), Рууни, Роналдо, Бербатов (67-Нани)

СТАДИОН: "До Драгао"
СЪДИЯ: Масимо Бусака
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Видич, Евра