Манчестър Юнайтед успя да се класира за 1/2-финалите на Шампионската лига, след като надделя на реванша над Челси с 2:1 и с общ резултат от двата мача 3:1 елиминира лондончани.

Двата тима се изправиха един срещу друг в двубой на "Олд Трафорд", който бе от 1/4-финалите на най-комерсиалния турнир.

Домакините стигнаха до успеха в срещата след попадения на Хавиер Ернандес и Парк, които паднаха в 43-ата и 77-ата минути. За гостите голът бе дело на Дидие Дрогба в 77-ата минута - той стана факт секунди преди попадението на Парк.

Българският нападател на Юнайтед Димитър Бербатов остана на резервната скамейка, а вместо него в нападение сър Алекс бе заложил на Руни и Чичарито.

Гостите от Лондон не направиха никак лош мач и на моменти владееха инициативата в срещата, но слабостта на тима в офанзивен план попречи на отбора на Карло Анчелоти да реализира положенията си и да стигне до по-добър резултат.

Фернандо Торес направи поредния си слаб мач за клуба и логично бе заменен на почивката. В 70-ата минута пък Рамиреш буквално закопа своя отбор, след като си издейства втори жълт и червен картон.

За място на финала "Червените дяволи" ще спорят с победителя от двойката между Интер и Шалке 04, като най-вероятно техен противник ще бъде немският тим