Бойко Борисов ще води две софийски листи за депутат. Със сигурност той ще стане водач в 23-ти многомандатен избирателен район (МИР), където ще трябва “да воюва” с Иван Костов и Румен Овчаров, пише в. Преса.

На миналите избори водач там бе Цветан Цветанов. Вторият вариант ще се избере между 24-ти и 25-ти избирателен район в столицата. 24-ти се смята за тъмносин и затова някои вече залагат, че Борисов ще избере 25-ти. В 24-ти БСП все още не са решили дали да поставят начело Петър Курумбашев или Янаки Стоилов. Ако 25-ти МИР, Борисов може да има “челен сблъсък” със Сергей Станишев, който обикновено води тази листа.

Според добре информирани източници Борисов щял да се откаже от депутатското място веднага, щом го изберат. “Моето място е сред хората”, каза той наскоро и според запознати това не е случайно.

Смятал, че ще бъде по-полезен, като стои на дистанция и надзирава работата на своите депутати, а опозицията критикува. Шеф на парламентарната група на ГЕРБ ще бъде Цветан Цветанов.

Близки до премиера в оставка разказаха, че допускат и възможността да стане шеф на опозиционна група в парламента, но само ако ситуацията толкова се влоши, че това се налага.