Манчестър Юнайтед постигна победа с 1:0 над Арсенал в първия полуфинален двубой от Шампионската лига. "Червените дяволи" се добраха до успеха благодарение на Джон О'Шей, който се разписа в 17-ата минута. Като цяло тимът на Сър Алекс Фъргюсън напълно заслужено се поздрави с успеха, защото надигра състава на "артилеристите". Вратарят на Арсенал Мануел Алмуния направи отличен мач и спаси тима си от по-тежка загуба. Българският национал Димитър Бербатов остана на резервната скамейка до 67-ата минута, когато се появи в игра на мястото на Карлос Тевес.

Срещата започна ударно за Юнайтед и още във 1-ата минута Алмуния се намеси отлично след много опасен удар на Рууни с глава. В 17-ата минута за втори път Алмуния спаси своя тим. Испанският страж показа невероятен рефлекс и парира удар на Тевес от два метра.

Секунди по-късно Алмуния нямаше никакъв шанс. Джон О`Шей беше оставен непокрит на пет метра пред вратата и разстреля стража на "артилеристите" за 1:0.

С течение на времето гостите се опитаха да изравнят играта. В 27-ата минута добра триходова атака на "топчиите" завърши с удар на Фабрегас, който обаче беше слаб.

Две минути по-късно Мануел Алмуния спаси опасен удар на Роналдо с глава. Секунди по-късно стражът отрази нов удар на португалеца. До края на първата част Арсенал така и не намери себе и не създаде нищо опасно пред Ван дер Сар. 

Втората част започна равностойно, но въпреки това домакините отново взеха инициатива. В 61-ата минута добра атака на Манчестър завърши с удар на Андерсон, който мина над напречната греда. Две минути по-късно същото направи и Емануел Адебайор, който пое добре топката и стреля мощно, но в аут.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън направи двойна смяна, като пусна в 67-ата минута Димитър Бербатов и Райън Гигс на местата на Карлос Тевес и Андерсон. Кристияно Роналдо напомни за себе си в 68-ата минута. Португалското крило изстреля бомбен удар от 30 метра, който рикошира в напречната греда и излезе в аут.

Минути по-късно топовен удар на Карик мина на сантиметри от левия страничен стълб на Алмуния. Тези игрови епизоди минаха под диктовката на "червените дяволи", но те не успяха да стигнат до втори гол.

В последните минути гостите се опитаха да стигнат до така важния гол, но това не им се отдаде. Бендтнер стреля с глава в 86-ата минута, но кълбото излезе в аут, а съдията отсъди и нарушение в нападение. До края на срещата не се случи нищо опасно пред двамата вратари и резултатът се запази. 

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - АРСЕНАЛ 1:0

1:0 Джон О'Шей (17)

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Ван Дер Саар, О'Шей, Фърдинанд (88-Евънс), Видич, Евра, Флетчър, Карик, Андерсон (67-Гигс), Роналдо, Рууни, Тевес (67-Роналдо)
АРСЕНАЛ: Алмуня, Саня, Туре, Силвестър, Гибс, Диаби, Сонг, Уолкът (70-Бендтнер), Фабрегас, Насри, Адебайор (83-Едуардо)

ЖЪЛТ КАРТОН: Тевес

СЪДИЯ: Клаус Бо Ларсен

СТАДИОН: "Олд Трафорд"