Мениджърът на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън отново защити Димитър Бербатов. Шотландецът похвали нашия национал и приноса му към отбора.

"Бербатов е фантастична връзка между халфовата линия и нападението. Той има чувство за пространство и го проявява в полето на противника. Освен това той е висок 188 сантиметра. Ние се нуждаехме от някой с подобен ръст, който да играе до Уейн Рууни и Карлос Тевес", заяви Фъргюсън.

"Не можехме да почиваме само на лаврите си.  Защото въпреки успехите ни през миналата година, ни липсваха нападатели. Имахме само Тевес и Рууни, Луис Саха почти не игра. Двама нападатели не са достатъчни, трябват ти поне трима, за да се представяш на топниво", заяви Сър Алекс в интервю пред "Франс Футбол".

Бербатов е подложен на непрекъснати критики от страна на английските колеги в последно време. Местните таблоиди непрекъснато изтъкват високата му цена (30,75 милиона паунда) и скромната му голова сметка, пропускайки явния факт, че Бербо не играе като нападател в повечето мачове на Юнайтед, а има съвсем други функции на терена.