Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов отново бе разкритикуван в английските медии. Таблоидът "Мирър" оприличи капитанът на българския национален отбор с разглезено котенце. Бербо бе сравнен със съотборниците му в атаката на „червените дяволи" Уейн Рууни и Карлос Тевес след победата над Мидълзбро с 2:0, а заглавието е „За Рууни това е детска игра, но Бербатов все още се държи като глезено дете.

"Трябва да си смел човек, за да кажеш на Рууни да си почине. Той просто забравя кой е и си спомня от къде идва. Напрежение? Какво напрежение? Той все още е очарован от простото удоволствие да играе играта, която го е съпътствала през детството, пише за английския национал в статията.

Рууни все още е хиперактивен, буйно момче. Той обаче съзрява, бавно, неусетно. С оглед на това, че е на 23, той е почти старомоден. Уейн има сърце на хлапе, което израства като прозорлив мъж. Той направи повече и имаше основна роля при двата гола и впечатли с интелект, утвърждаващ неговия постоянен ход. Той даде братски съвети на Кико Македа, който направи очаквани грешки за 17-годишен при дебюта му като титуляр.

Рууни даде всичко от себе си. Не е чудно, че Карлос Тевес го следва. Контрастът с Димитър Бербатов, разглезено котенце, нагласило се на сатенена възглавничка, е видимо под нивото на Юнайтед през сезона. Това е въпрос на вкус. Аржентински усилия или българско лукавство? По-лесно е да оцениш единия от другия. Ето защо пътуващите фенове подновиха техните призиви към Фърги „да подпише с него". Всеки знаеше, за кого пеят те", пише авторът на статията Майкъл Келвин.