Манчестър Юнайтед победи Арсенал с 3:1 в полуфинален мач-реваш за Шампионската лига. Така с  общ резултат от двете срещи  4:1, "червените дяволи" си осигуриха място на финала в Рим.

Мениджърът на гостите Алекс Фъргюсън реши да остави Бербатов резерва и излезе само с един нападател в лицето на Уейн Рууни, подпомаган от Кристиано Роналдо. Въпреки по-защитната схема, гостите успяха да отбележат два бързи гола.

Мачът започна по възможно най-добрия за Юнайтед начин. "Червените дяволи" поведоха още в 8-ата минута чрез Джи Сунг Парк.  

Кристиано Роналдо бе изведен отлично по левия фланг, центрира по земя, Киърън Гибс се подхлъзна и топката стигна до корееца, за който остана само да я насочи в мрежата - 0:1.

Публиката на домакините обаче трябваше да изживее нов шок само 3 минути по-късно, когато Роналдо направи резултата 0:2. Португалецът се разписа след страхотен шут от пряк свободен удар. Топката бе поставена на около 25 метра от голлинията на Арсенал, но въпреки това Алмуния не успя да реагира по най-добрия начин.

Така само след 10 минути игра, Арсенал се озова в крайно неблагоприятна позиция. Момчетата на Арсен Венгер вече се нуждаеха от четири гола, за да отидат на финала в Рим.

В следващите двайсетина минути играта се поуспокои. Гостите се бранеха безгрешно, а играчите на Арсенал все още бяха в шок от двата  бързи гола.

В 32-ата минута Роналдо отново опита удар от фаул, но този път Алмуния нямаше проблеми и улови. Домакините така и не успяха да застрашат сериозна Ван дер Сар през първата част.

Второто полувреме започна с нова опасност пред вратата на "артилеристите". Кристиано Роналдо отново опита опасен удар, но този път Алмуния плонжира и изби топката в корнер.

Юнайтед реши окончателно мача в 61-ата минута. Гостите организираха перфектна контра и с два паса стигнаха до вратата на Арсенал. Парк намери набралия скорост Рууни, който не се забави и пусна към останалия сам срещу Алмуния Роналдо. За португалеца не остананищо друго,освен да отбележи втория си гол в мача - 0:3. Веднага след това Фъргюсън извади висящия с картони Рууни и го замени с Бербатов.

В 75-ата минута Дарън Флетчър получи директен червен картон за фаул срещу Фабрегас в наказателното поле. Реферът Роберто Розети изгони играча на гостите и отсъди дузпа за Арсенал. Зад топката застана Ван Перси, който не сбърка и намали - 1:3.  

Домакините се опитаха да упражнят натиск с човек повече, но както и през почти целия мач, защитата на Юнайтед не допусна колебания. Роналдо се опита да матира Алмуния още на два пъти от преки свободни удари, но и двата пъти би в аут.

Така Манчестър Юнайтед ще играе за втора поредна година на финал в Шампионската лига. В сряда ще се разбере и кой ще е съперникът на "червените дяволи" в Рим - Барселона или Челси.

АРСЕНАЛ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:3 (общ 1:4)

0:1 Парк (8')

0:2 Роналдо (11')

0:3 Роналдо (61')

1:3 Ван Перси (76')

Стартовите състави:

АРСЕНАЛ: 1. Алмуния, 3. Саня, 4. Фабрегас, 5. Туре, 8. Насри, 11. Ван Перси (79'-Вела), 14. Уолкът (61'-Бендтнер), 17. Сонг, 20. Джуру, 25. Адебайор, 40. Гибс (46'-Ебуе);

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: 1. Ван дер Сар, 3. Евра (65'-Рафаел), 5. Фърдинанд, 7. К. Роналдо, 8. Андерсон (61'-Гигс), 10. Рууни (66'-Бербатов), 13. Парк, 15. Видич, 16. Карик, 22. О'Шей, 24. Флетчър.

Жълти картони: Насри, Ебуе, Адебайор (Арс)

Червен картон: Флетчър (МанЮ)

Главен рефер: Роберто Розети (Ита)

Стадион: "Емирейтс", Лондон