Най-блестящото пресъздаване на спортист до момента ще видят геймърите в очакваната игра PES 2010 - това е футболният идол Лионел Меси, играч на Барселона и Аржентина.

Компанията Konami Digital Entertainment GmbH издаде първия ин-гейм образ от предстоящото си заглавие, демонстрирайки невероятно ново ниво на детайлизация и графични подобрения, съобщи разпространителят на игри Пулсар ООД, пише technews.bg.

Все още в процес на разработка, образът представлява звездата от обложката Лионел Меси в действие и демонстрира огромен прогрес от естетическа гледна точка. Решаващо значение за новия изглед на играта имат усъвършенстваните динамични светлинни ефекти.

Позицията на слънцето или на светлината от изкуствените осветителни тела е отразена в реално време в сенките, появяващи се върху игралното поле, стадиона, топката и играчите. Явно, наскоро разширеният екип на PES Productions, базиран в Токио, е работил усилено за блестящото пресъздаване на Меси.

Израженията на футболиста сега са завършени напълно, а нивото на детайлизация е разширено до индивидуални особености на кожата и различни тъкани за различните екипи, които наподобяват „дишащите" материи, използвани от повечето производители.