Футболният симулатор на EA SPORTS FIFA 11 вече може да бъде закупена в европейските магазини за видео игри.

Локализирана на 18 езика и разпространена в 51 държави, FIFA 11 е най-популярната спортна видео игра в света, разработена във версии за PlayStation 3, Xbox 360, Wii, PC, Nintendo DS, PlayStation 2, PSP, iPhone и iPod touch. FIFA 11 за Nintendo DS ще се появи една седмица след премиерата на версиите за останалите платформи - на 8 октомври.

FIFA 11 преобразява автентичността на играчите - за всеки футболист и всяка позиция на игрището. Новият елемент Personality+ отличава индивидуалните играчи един от друг като използва база данни, оценяваща и степенуваща уменията на всеки играч с повече от 35 атрибута и над 50 черти на характера.

Играчът на „Реал Мадрид" Кака ще реализира чисти, креативни пасове, а Андрес Иниеста от „Барселона" ще използва резки обръщания и близък контрол, за да изпълнява своя дрибъл през защитата, дори докато избутва съперника.

Уейн Рууни ще разчита на своята сила, за да преодолее защитата и да стреля от разстояние, а защитници като Джорджо Киелини от „Ювентус" ще предусещат, предвиждат и реагират на нападателите, за да върнат топката в свое владение.

Нови типове физика и модели на играчите още повече ще отличават всеки футболист на игрището. В допълнение вратарите също са подсилени с Personality+. Реалната личност на пазителя на вратата ще диктува неговия стил в играта.

FIFA 11 представя новия елемент Pro Passing, където точността на паса се определя от способността ви да контролирате пада, както и от уменията на играча, от ситуацията и натиска на игрището, носейки задълбочена система на подаванията. Лоши решения или грешка при изстрелването на топката ще водят до определени последици. Нови видове подавания ще дадат възможност на играчите да играят по-сигурно и ефективно.

FIFA 11 ще съдържа Online Pass - еднократен код за регистрация - във всяко Xbox 360 и PlayStation 3 копие, което дава на играчите достъп ди онлайн услуги и допълнения.

Играта има рейтинг 3+ според европейската рейтингова система PEGI