Ново поколение лекарства срещу импотентност, които се втриват в кожата, може да се окажат по-ефикасни от виагра, показва американско изследване, цитирано от в. "Дейли телеграф".

Новото лечение, представено пред Американската урологична асоциация, ще има по-малко странични ефекти от малката синя таблетка на "Пфайзър". Тя се приема през устата и причинява главоболие и почервеняване на лицето.

Лечението с наночастици действа много по-бързо от виагра, която дава ефект след един час.

"Подходът е много интересен и може да повлияе върху лечението на редица състояния, включително еректилна дисфункция, ако се прехвърли от лабораторията и опитите върху животни в клиничната практика", каза Айра Шарлип от Американската урологична асоциация.

Учени от медицинския колеж "Алберт Айнщайн" в Ню Йорк с успех изпробвали новия начин на приложение върху плъхове и са убедени, че той може да помогне и на хора. От 7 третирани гризача 5 проявили признаци на сексуална възбуда. При новата терапия в проблемната зона се втриват наночастици, които отделят азотен оксид. Той се поема директно от кожата и предизвиква ерекция.