Представители на партии и коалиции, които ще се състезават в изборите за евродепутати, си разпределиха местата за агитационните материали чрез жребий. Те ще бъдат поставени на таблата, които вече са разположени между хотел “Ботевград” и магазин “Европа”.

Със заповед на кмета на общината се забранява: използването на държавния и общинския транспорт за предизборна агитация; използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението; издаването и разпространението на агитационни материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите за членове на Европейския парламент от Република България; унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по установения ред; поставянето на изборни материали в изборните помещения, както и на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение.

Кметовете на кметства и кметските наместници определят със своя заповед местата за поставяне на агитационни материали на територията на населените места.

Кампанията за избор на евродепутати стартира на 17 май. Преди тази дата не се разрешава поставянето на агитационни материали на определените за тази цел места.