Министерството на отбраната няма да предостави ДНА на общината. Сградата ще продължи да функционира като военен клуб. Със средства на министерството е извършен ремонт на тоалетните в ДНА. Постепенно ще бъдат ремонтирани и останалите помещения. През другата седмица ще започне процедура за отдаване под нам на стол-ресторанта в ДНА. Залата на втория етаж ще се ползва за провеждане на различни обществени мероприятия – това съобщи пред наш репортер Виктор Сакаджийски – главен секретар на Агенция “Социални дейности” на МО.

“Стопанисването на бившите Домове на армията е част от социалната политика на Министерството на отбраната. Целта е да ги превърнем в подходящи места, на които да се събират бивши и действащи военни” – заяви Сакаджийски. Той съобщи, че Министерството на отбраната води дело срещу община Ботевград, която е деактувала прилежащия терен около сградата от държавна в публична общинска собственост. 

Наша проверка показа, че деактуването е станало през 2001 год. с разрешението на областния управител. Тогава са деактувани Форумът и други терени в централната градска част.