Сградата, в която се помещават Медицински център - I, Медикотехническата лаборатория и Стоматологичен център – I, вече се руши. Огромни парчета от фасадата падат откъм входа за пациентите. Опасното място е ограничено с предупредителна лента. Тя забранява и достъпа на хора до стълбите. Гражданите трябва да се придвижват от страната, определена за детски и инвалидни колички. “Добре, че няма поледица. Иначе въобще не можем да се доберем до входа” – коментираха днес възрастни граждани, тръгнали при личните си лекари.

С неуредици пациентите се сблъскват и в самата сграда.  Налага им се да чакат накрак  по пет часа пред кабинетите на някои специалисти. Хората искат часове, за да си знаят реда, но такива не им се дават. От години коридорите на сградата не се отопляват през зимния период,  което прави още по-непоносимо дългото чакане. Но кой го е грижа?!
Докато общината и държавата се карат за сградния фонд на медицинските дружества, на пациентите не им остава нищо друго освен да стискат зъби и да търпят несгодите, които им се предлагат срещу здравни осигуровки всеки месец и потребителска такса.