Хасковската прокуратура е внесла в съда искане за отстраняване от длъжност на кмета Георги Иванов. Искането е по разследването на случая с "Билла".

Обвинението срещу Георги Иванов по казуса "Билла" е за безстопанственост. Става въпрос за прекратен договор между община Хасково и фирмата. Преди разтрогването обаче фирмата е превела авансово пари по сметките на общината и настоява да й бъдат върнати. По случая има съдебно решение, с което общината се задължава да предвиди плащането и дължимите лихви по изпълнителния лист, а от общинска администрация водят контрадела срещу "Билла".

Агенция БГНЕС припомня, че вчера депутатът и лидер на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев обяви името на Георги Иванов като водач на класацията на „топфеодалите-кметове”. По думите на Янев срещу кмета на Хасково до партия РЗС са изпратени и внесени 93 сигнала, 47 съдържат конкретни имена и факти, от които се виждало, че градоначалникът чрез подставени лица е осъществявал обществени поръчки за лично облагодетелстване, както и на свои роднини.