Точно в 11 часа на 7.11.2007 г. всичките 17 новоизбрани съветници, новият кмет на Етрополе и кметовете на селата заеха местата си в залата на Общинската администрация за първата сесия на Общинския съвет.
Сесията откри заместник-областният управител на Софийска област инж.Красимир Петров Кръстанов, след което обяви и дневния ред:
-полагане на клетва от новоизбраните съветници
-полагане на клетва от кмета на Етрополе и от кметовете на селата 
-избор на председател на Общинския съвет
След полагане на клетвата и подписване на клетвените листове досегашният кмет инж.Милчо Цацов връчи символа на местната власт на новоизбрания кмет на Етрополе Богомил Георгиев.
Доайенът на съветниците Радослав Стоянов пое ръководството на сесията и се пристъпи към избор на 5 членна комисия за провеждане на избор на нов председател на Общинския съвет.
От името на най-голямата група съветници Емил Димитров направи предложение за председател на Общинския съвет да бъде избран д-р Цено Глогов. Друго предложение нямаше и съветниците казаха своята дума с бюлетина и тайно гласуване.
От присъстващите 17 съветника, 14 гласуваха „ЗА” д-р Цено Глогов, 2-ма бяха „Против” и с 1 недействителна бюлетина д-р Цено Глогов беше избран за председател на Етрополския общински съвет.
Заместник-областният управител прочете поздравителен адрес от Президента на РБългария Георги Първанов и обяви поздравителните адреси от областния управител на Софийска област Емил Иванов и от Асоциацията на български градове и общини.
Сесията завърши с кратка молитва на отец Емил от Етрополския манастир за здравето и благоденствието на Етрополска община и нейните жители.