Около 2500 деца останаха извън първото класиране за място в първа група в детските  градини. Това съобщи за Дарик Мария Минчева, директор „Образование" в Столична община. До края на годината още 1500 малчугани ще бъдат записани в детски градини, тъй като се разкриват допълнителни групи и се строят нови. От следващата седмица ще започне второто класиране за децата, което ще бъде последвано от ежеседмични текущи класирания.

Приетите деца са 3600, допълни Минчева. Тя обясни, че миналата година неприетите деца в първа група са били приблизително 3500. Предвид това, че се разкриха много нови места тази година и продължават да бъдат разкривани, този дифицит към момента е 2500, като смятаме, че до края на годината той ще намалее, защото продължаваме строителството на новите градини и разширяването, разкриването на нови групи и съответно нови места в детските градини, каза Минчева.

Следващата седмица започва ежеседмично класиране. При второто класиране и така наречените текущи класирания всяко от неприетите деца може да намери място.