Родителите на 7-годишното момченце от Сингапур Айнан Селесте Колей търсят усилено университет, който би пожелал да запише като студент сина им. Малкият гений иска да стане химик, съобщи Фактнюз, като се позова на информация на Channel News Asia.

За да бъде приет в университет, в началото на следващата година Айнан трябва да положи зрелостен изпит по химия, макар че учи в началното училище. Освен него детето посещава курсове в Нанянския технологичен университет (NTU). Родителите искат да запишат сина си колкото се може по-бързо във ВУЗ, тъй като се страхуват, че Айнан може да загуби интереса си към учението.

Те вече са се обърнали с молба към редица университети да приемат детето им и да платят обучението му. Родителите се надяват още, че освен химия синът им ще изучава други, интересуващи го предмети, като физика, биология и нанотехнологии.

Близките на Айнан разказват, че той проходил на 6 месеца, а на една годинка вече водил с възрастните философски разговори. На три години рисувал сложни фигури, някои от които с по сто стени. На 6 години започнал да композира музика за пиано.