Новият плеймейкър на "Лукойл Академик" пристига в един от двата почивни дни. Той ще играе във вторник в зала Универсиада срещу германския "Артланд Драгонс".

Това каза спортният директор на "Лукойл Академик" Сашо Везенков минути преди срещата от българския шампионат между "студентите" и "Черно море Еврохолд", който се игра в петък в Правец. Той загатна и името му след срещата, завършила с разгромна победа 107-80 на домакините.

Новият плеймейкър  е американецът Уили Дийн. Той е познат и на Сашо, и на някои от играчите от отбора, тъй като преди 3 години бе в състава на турския "Тюрк Телеком". Тимът от Анкара бе съперник на нашия шампион и "студентите" го победиха на два пъти.

Дийн е на 27 години, висок е 185 см, завършил е и е играл  в колежа Пърдю. В Европа освен в Турция има  два сезона в Гърция с два различни отбора от средата на таблицата. Преди Гърция се е подвизавал в италианския Виртус Болоня, а за последно в Европа игра в руския Спартак Приморье.

От 11 октомври, откакто бе освободен от Уошингтън Уизърдс, той чакаше оферта. Тя дойде от българския шампион, който бе принуден спешно да търси класен плеймейкър след наказанието на Антонио Бъркс и трагичната игра  срещу АСК Рига на привлечения да го замести Стевин Смит.