2009 година ще остане завинаги в сърцето на един от героите на Георги Младенов в редиците на Лукойл Академик този сезон - Лиймайър Голдуайър. След като триумфира със студентите в НБЛ и отлетя за САЩ със златен медал, дребничкият гард финализира още нещо, което ще му остане за цял живот - дипломира се. От броени часове Голдуайър, който за кратко се превърна в любимец на Младенов и феновете, заради самоотвержената си игра, е висшист. Лий се превърна в гордостта на многолюдната си фамилия и тържествено завърши университета на Шарлът в специалност "Психология".

На дипломирането на 24-годишния американец присъства цялото му семейство начело със съпругата Лейкин Фълтън и синчето им Лиймайър Трей, майката на играча също бе сред първите, които го поздравиха след церемонията. Лейкин и малкият Трей бяха неотлъчно до Голдуайър по време на целия му престой в България, а половинката на вече бившия колежанин не пропускаше мач на Лукойл Академик. Госпожата бе винаги облечена с червена фланелка на студентите. Двамата с Лий са женени вече от пет години.

Голдуайър изигра решаваща роля във финалната серия срещу Евроинс Черно море. Гардът стисна зъби и участва в третия и четвъртия двубой в зала "Христо Борисов" във Варна с възпален лакът. Това обаче не му попречи да вкара осем тройки в първата среща срещу домакините в морската столица и да отбележи важни кошове в оказалата се четвърта ден по-късно. Сърцатите изяви на чужденеца спечелиха симпатиите и на Георги Младенов, който отиде посред нощ да изпрати него и Уили Дийн на летището. Голдуайър дойде в Лукойл от Гърция през зимната пауза. Той няма договор със студентите, но желанието на шефовете е да го задържат в София поне за още един сезон.