България намери място в Топ 5 на най-големите позори в историята на световния спорт. Любопитната класация е дело на американското електронно издание bleacherreport.com.

Страната ни фигурира в поредния срамен списък заради добилата огромна популярност загуба на женския ни национален отбор по хокей на лед с 0:82 от Словакия. Рекордното постижение е под №4. "България няма да участва на зимната олимпиада във Ванкувър догодина, след като допусна три поражения в квалификацията - 0:82 от Словакия, 1:30 от Хърватска, 0:39 от Латвия и 0:41 от Италия. В мача срещу Словакия тимът допускаше гол средно на 44 секунди", се припомня в материала.

Останалите "постижения" са на Намибия (0:142 от Австралия на Световната купа по ръгби през 2003 година), отборът от Националната футболна лига на САЩ Вашингтон (0:73 от Чикаго през сезон 1940) и Тайланд (0:92 срещу Южна Корея на хокей на лед, като съперниковият нападател Донгхван Сонг бележи 31 гола). Челната позиция е отредена на срещата по американски футбол от колежанската лига на САНЩ между "Кимбърленд" и "Джорджия Тех", завършила 0:222.

"Кимбърленд" бе малко, престижно учебно заведение в Северен Тенеси. "Джорджия Тех" нямаше най-добрия отбор в района, но този на "Кимбърленд" бе по-слаб. Много по-слаб. Толкова слаб, че загуби с 0:222 през сезон 1916 - се разказва в материала. - За да избегне глоба в размер на 3000 долара, от "Кимбърленд" изпратили на мача 14 анонимници, които нямали никаква представа как да играят футбол. Това е и най-тежкото поражение в историята на спорта".