Георги Цветанов, обвинен за убийството на 21-годишната студентка от Икономическия университет във Варна Радостина Евтимова, ще остане в ареста. Варненският окръжен съд отказа да измени в по-лека мярката му за неотклонение. След като месеци наред обвиненият в бруталното убийство младеж отказваше да разговаря дори със защитниците си, днес той направи неочаквани изявления пред съда. "Имал съм любовна връзка с жертвата. Нямам мотив за това убийство. Имаше трето лице, което ме нападна. Не искам да вземам чужд грях."

Събраните в хода на разследването гласни и други материали, както и резултатите от многобройните експертизи, водят съда към обоснования извод, че Георги е съпричастен към тежкото престъпление. Освен това, представителят на държавното обвинение заяви, че досъдебното производство е към края си. Има вероятност спрямо Георги да бъде повдигнато и друго обвинение за тежко престъпление.

Адвокатите на обвиняемия представиха пред ВОС опасенията си, че разговорите им с Георги в следствения арест се водят през пластмасова преграда и се подслушват чрез телефонната слушалка. Според защитниците се нарушавал принципа на неприкосновеността на разговорите между адвоката и повереника му, гарантиран от Конституцията.

Според съда такова подслушване не бива да се извършва, но всички въпроси, свързани с вида на стаята за разговори и техническите средства, чрез които те се извършват, са от компетенциите на администрацията на  Главна дирекция "Изпълнение на наказанията".

В рамките на днешния съдебен контрол върху мярката за неотклонение на Георги Цветанов, ВОС остави без уважение молбата на защитата. Ако бъде обжалвано, определението на ВОС ще се разгледа от Варненския апелативен съд на 23 юни от 11:00 часа.