Френската дизайнерска фирма ModeLabs, която създава телефони като Christian Dior Phone и Tag Heuer Meridiist, оповести ново партньорство с известна глобална модна марка - Lacoste.

Популярната с логото си на крокодилче модна компания е известна преди всичко с производството на луксозни дрехи, часовници, парфюми и други подобни етикети на небрежния лукс, но явно е решила да навлезе и в тази пазарна ниша - мобилните телефони.

Според споразумението ModeLabs ще разработят няколко Lacoste телефона, които ще дебютират на пазара догодина. Първият Lacoste телефон от ModeLabs се предвижда да "отразява качествата, простотата и елегантността на марката Lacoste". Засега не са достъпни никакви допълнителни подробности, така че изображението отдолу е само концепт - за момента нямаме представа как точно ще изглежда Lacoste телефонът.

За останалите модели, подготвяни от ModeLabs за Lacoste, не е известно практически нищо. Не можем да кажем дори дали те ще бъдат луксозни устройства, или само стандартни телефони с добавено върху тях характерно лого на Lacoste.

Едно обаче прави впечатление - като че ли луксозните модни фирми не се боят от кризата, щом в тези несигурни времена правят рисковата стъпка да навлизат в нови бизнес–територии, вече пренаселени от конкуренти като Prada, Armani, Dior и Hugo Boss, които от известно време вече предлагат свои телефони.