Георги Младенов и Марин Докузовски са двете имена, които ръководството на шампиона Лукойл Академик обсъжда за треньор на тима през следващия сезон.

Преди броени седмици Докузовски остана на практика без работа. Генералният спонсор на Работнички Скопие - спедиторската компания "Фершпед" официално напусна баскетбола и обяви, че няма излишни инвестиции за влагане в спорт. И за Марин в момента е на живот и смърт да си намери нов пристан. Разговорите му с Лукойл Академик датират още от март, непосредствено след края на турнира за купата на България в Плевен. Македонецът се срещна с директора на ОСК Лукойл Сашо Везенков и по време на Файнъл Фор за Еврохолд Балканската лига в Самоков. Договорката им обаче към днешна дата не изглежда чак толкова сигурна, въпреки предпочитанията на ръководството към Докузовски от предишния му престой. Специалистът, който преди да си замине към Скопие се облажваше в София с по 6000 евро месечно не бил доволен, че сега му се предлага по-ниска заплата. Така поне гласят слуховете, които долитат от Македония.

Младенов пък няма друг изход, освен да замълчи и изчака решението на президента Валентин Златев. То ще стане ясно след срещата му с Везенков в края на следващата седмица. Бившият капитан на националния тим и на Левски е ангажиран с лагера на юношеските национали до 18 години, които подготвя за европейско първенство през август във френския град Мец. Договорът на Младенов с Лукойл приключи с края на надпреварата в НБЛ. Първоначално, когато той бе повикан в Академик се заговори, че ако студентите станат шампиони той ще бетонира позициите си.

"Няма абсолютно нищо сигурно. Не е сигурно и че Марин Докузовски ще поеме отново Лукойл Академик. Шансовете на Георги Младенов да остане треньор на отбора също не са изключени. Но нека не говорим преди срещата с господин Златев. На нея ще има яснота по много въпроси", призна спортният директор на клуба и бивш съотборник на Георги Младенов в държавната селекция на България Сашо Везенков.