Ръководството на бронзовия медалист Ямбол понесе сериозен удар часове преди домакинството на шампиона Лукойл Академик. Двубоят е от 20,00 часа довечера в зала "Диана".


Феновете на тима на Иван Чолаков обаче ще трябва да стискат палци за своите любимци без един от най-важните баскетболисти - Юлиан Радионов. През седмицата той е получил тежка контузия в кръста и със сигурност отпада от сметките на Чолаков.


На мястото на контузия Радионов титуляр в петицата на ямболии ще се появи привлечения наскоро Зоран Кашчелан. Черногорецът е бърз, изкара без проблем пробите в началото на януари и спечели доверието на Чолаков. Кашчелан ще стартира на позиция "1", а капитанът Станислав Говедаров ще изпълнява функциите на атакуващ гард "2".


Радионов е сред лидерите на Ямбол в последните години и всяко негово отсъствие или затруднения в играта, поради здравословни проблеми се отразява на играта на домакините. Бурзаглията е бивш плеймейкър на Лукойл Академик, с които има купа, титла и трофей в Южната конференция на ФИБА през 2002 г. под ръководството на треньора Петко Маринов.


"В момента Лукойл Академик е един напълно преодолим отбор. Те са разколебани и колебливи. За нашия тим това е добре. Смятам, че можем да победим и да зарадваме публиката с красива игра и успех", коментира бившият капитан на Ямбол Румен Шопов. Той бе гост в прадаването "Студио баскетбол" по местната телевизия "Диана кабел".


Мачът срещу Ямбол довечера ще бъде официален дебют на спортния директор на Лукойл Академик Сашо Везенков на поста старши треньор. Има вероятност в игра да влязат лекуващите досега контузии Тодор Стойков и Божидар Аврамов.