Момчетата на Балкан разгромиха Берое Стара Загора със 77-51 в днешния си трети мач от предварителната група Б на финалния турнир, който се провежда в Ботевград. Възпитаниците на треньора Михаил Михайлов изиграха много силен мач и не дадоха никакъв шанс на своите съперници през всичките 40 минути, като не им позволиха да поведат нито веднъж.

Домакините започнаха вихрено с 9-1 и спечелиха първата четвъртина с 20-10. Втората петица увеличи още повече аванса, фиксирайки 39-20 след първите двайсет минути. Превъзходството им продължи и след това, като най-голямата разлика в полза на "зелените" бе 35 точки. 

 Отново Сашо Везенков (на снимката) вкара най-много точки за Балкан - 18, като спечели и 7 борби. Много силно се включи и Диян Христов с 15 точки и 9 борби, по 11 точки добавиха Цветан Георгиев и Петър Василев.

Лидерът на старозагорци Максим Ванчев бе напълно обезличен и отбеляза едва 10 точки. Най-резултатен за Берое бе Йордан Красимиров, отбелязал 14 точки и овладял 7 борби.

Това е трети пореден успех за Балкан след победите над Шумен и Рилски спортист. Утре от 18 часа "зелените" излизат срещу лидера в групата "Овергаз", воден от ботевградчанката Виктория Маринова, а в сряда, също от 18 ч., играят с Шампион 2006. Една победа в тези две срещи гарантира на домакините класиране в първата четворка.