Баскетболният отбор на Балкан - момчета до 14 години, ще играе за разпределение на местата от 5-то до 8-мо на финалния турнир, който се провежда в столичната зала "Христо Ботев". В последната си среща тази вечер момчетата на треньора Николай Пеев се наложиха над водения от Георги Велчев и Иван Коцев тим на Сити Юнивърсити с 58-49 и заеха третото място в предварителната група Б.

Именно тимът от Правец откри възможност пред Балкан да атакува едно от първите две места в групата след снощния си успех над Рилски спортист с 60-57. Преди това връстниците им от Балкан изглеждаха омърлушено, след като бяха допуснали втора поредна загуба - от Славия с 56-60, а ден по-рано отстъпиха и пред БУБА баскет, с което шансовете им за полуфинал почти се бяха изпарили.

За да влязат в първата четворка, обаче, днес трябваше да се случат три задължителни неща. Първо Рилски спортист трябваше да спечели срещу Лукойл Академик и самоковци го направиха с 67-51. След това БУБА баскет трябваше да победи Славия, а Балкан да направи същото срещу Сити Юнивърсити. Славистите обаче успяха да грабнат победата, макар и с 1 точка разлика - 70-69, и изхвърлиха Балкан в борбата за 5-8 място.

Съперник на нашите утре е четвъртият в група А - Шампион 2006.