Обед за двама души на стойност 580 евро стана причина за затварянето на известен римски ресторант. Намиращият се в сърцето на Вечния град ресторант представил сметка с тази сума на двама японски туристи. Те обаче не се примирили с поисканата сума и направили оплакване за измама в полицията, съобщава ПронтоСофия.

Ресторантът бил посетен и от контролни органи на Здравните служби, които открили сериозни пропуски в хигиенно-санитарната сфера, заради което той бил глобен и затворен.

В първия момент японците помислили, че е станала грешка. След като получили обратно кредитната си карта обаче, установили, че на всичкото отгоре ресторантът си „задържал" по своя инициатива и бакшиш за 115 евро. В отговор на протестите им собственикът казал лаконично „Такива са цените".

След идването на полицията в заведението се установило, че цените в сметката на японците съвсем не отговаряли на реално обявените в менюто. За да не бият път напразно, властите поискали от здравните служби да направят и санитарен контрол над ресторанта, така че в крайна сметка се стигнало до затварянето му.