Софийският районен съд остави в ареста дупнишкия бизнесмен Пламен Галев, охранителя му Георги Градевски-Конана и приближения му - Красимир Оков.

Повече от четири часа съдът заседава по делото за искането на прокуратурата да бъде определена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” на тримата. Те бяха задържани за 72 часа по обвинение за изнудване на журналист от вестник „Струма”. Мярката бе гледана при закрити врата, заради приложени към делото специални разузнавателни средства.  

Обвинението е, че на 8 ноември, в дискотека в Дупница, Конана е ударил сина на журналиста от в. „Струма” Лидия Павлова и спукал тъпначето на момчето. Павлова твърди, че е била принуждавана от Пламен Галев да убеди сина си да оттегли жалбата.

Пламен Галев, Георги Градевски-Конана и Красимир Оков бяха доведени в съда при изключителни мерки за сигурност, а адвокатът им внесе искане те да не бъдат снимани.

Говорителят на Софийската районна прокуратура Руси Алексиев обяви мотивите, с които съдът оставя тримата в ареста: "Съдът се съгласи с мотива на прокуратурата, че има реална опасност всеки един от тримата поотделно да извърши друго престъпление, ако не му бъде определена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Обвиненията, които са повдигнати, са подкрепени от разследването с достатъчно доказателства."

Съдът прие още, че Галев, Оков и Градевски няма опасност да се укрият, но, ако са на свобода, могат да окажат въздействие върху свидетели по делото.