До месец Бургаският окръжен съд трябва да се произнесе по искането на комисията „Кушлев" за отнемане имуществото на Димитър Желязков - Очите в размер на близо 2,4 милиона лева.

Днес стана ясно, че упълномощеният нов защитник на Желязков, Владимир Чернев от врачанската адвокатска колегия, е изпратил по факса болничен лист и документ от Спешна помощ за внезапно настъпило заболяване, както и молба за отлагане на процеса. Съдът прецени, че няма предпоставка за отлагане и даде ход на делото. Беше прието заключението на вещото лице Генко Генов, който е изготвил назначената съдебно-икономическата експертиза.

Според държавното обвинение и представителите на комисията от доказателството по делото става ясно, че Димитър Желязков е имал съвсем малко доходи от трудова дейност в сравнение със средствата, с които е разполагал за периода, предмет на съдебното дело. Те поискаха да бъде уважено мотивираното искане на комисията „Кушлев" и да бъде конфискувано имуществото на призналия се за наркобос. Адвокатът на фирмата на Желязков „Прогрес ООД" Владимир Ставрев настоя да бъде отхвърлено искането поради липса на достатъчно доказателства за незаконно придобити доходи.

Дали Желязков ще се прости четирите си автомобила и осемте имота, сред които  пералнята в Несебър и бастионът в село Кошарица, ще стане ясно до 8 август.