Футболният отбор на Балкан се наложи с 2-1 над Калиакра Каварна в контролна среща, играна тази вечер в Правец. По отношение на пропуските пред двете врати двата отбора си размениха по едно полувреме. Първото бе за "Балкан", въпреки че футболистите от морския град първи откриха резултата още в 7-та минута. При една бърза и остра тяхна атака защитата на "Балкан" сгреши, допусна Деян Кателиев да излезе на ударна позиция и нападателят откри с точен диагонален удар в обратния ъгъл на вратата на Митев.

Малко по-късно "балканци" овладяха инициативата и организираха няколко добри атаки. Изравняването обаче стана не при една от тях, а когато играчите на "Калиакра" оставиха зад защитата си Иван Редовски. Той пусна на Димитър Кръстев, който сам срещу вратаря не сгреши за 1-1. До края на първото полувреме "зелените" имаха още няколко великолепни положения за гол, като нацелиха и две греди. Първата бе на Мариян Христов с удар от дъгата. След това завърналият се в родния клуб Цветелин Ралчовски още в първия си мач улучи левия страничен стълб с тупалка от около 25 метра.

През второто полувреме двамата треньори направиха доста смени и играта се промени в полза на тима на "Калиакра". С мощните пробиви по крилата техните футболитси често задъхваха защитата на "Балкан". Наонямаха шанс, тъй като на свой ред на два пъти улучваха гредите чрез Въжето и Четката, каквито са прякорите на двамата играчи.

Пет минути преди края влезлият като резерва Петър Петров донесе победата на Балкан с хубав насочен удар, който май бе единствен за играчите в зелено през второто полувреме.

По време на контролата кметът на Каварна Цонко Цонев поне 5-6 пъти се обаждаше по телефона на администратора Венци, за да се информира за хода на контролата. Интересуваше се кой е влязъл като смяна, кой изпълнява преките свободни удари и други подробности, които още веднъж потвърждават огромната му привързаност към футболната игра. А на екипите на играчите на "Калиакра" има надпис "Община Каварна". Преди няколко дни лично посети отбора, който се готвеше в Правец. Лагерът на един от лидерите в Източната Б група свърши и утре играчите пътуват за Каварна. За събота се предвижда контрола с "Несебър".

А следващата контрола на Балкан ще бъде в събота в столицата. но не срещу дубъла на ЦСКА, каквато бе предварителната уговорка, а срещу дублиращия тим на "Левски".