От 31 юли Globul пуска на българския пазар новия iPhone 3GS. И въпреки че вече се знае официалната дата, все още има неизвестни - като например на каква цена ще се продава iPhone 3GS, кои варианти ще бъдат налични и дали ще има промени по специалните iPhone планове.

Новината за iPhone 3GS идва три месеца, след като Globul официално за първи път пусна и революционния iPhone 3G в България (20 март). Характеристиките на iPhone 3GS обаче са такива, че го правят два пъти по-бърз от iPhone 3G. Неслучайно в името е добавено това S - в случая идва от скорост (speed).

Броени дни след новината за пускането на iPhone 3GS в България, от мобилния оператор ще зарадват клиентите си с още една добра новина - след успешно проведени изпитания скоростта за пренос на данни ще бъде удвоена до 14.4 mbps в 3G мрежата на Globul. Тази скорост е два пъти по-висока от предлаганата от другите мобилни мрежи у нас до момента и се осъществява по технологията High Speed Package Access (HSPA).

С новите възможности на "мрежата от трето поколение" клиентите ще разполагат с по-бърз достъп до интернет, електронна поща и различни мобилни приложения - това важи както за мобилните телефони, така и за мобилните устройства за връзка с интернет през компютър. Globul ще предложи и нови 3G интернет модеми, които позволяват обем на данни със скорост от 14.4 mbps и по-висока.