Президентът на Малеш (Микрево) Валентин Чиликов заяви, че и заплануваната за днес среща с президента на Беласица Костадин Хаджииванов е пропаднала. Причина за това се превърна решението на УС на клуба да не се купува лиценза на петричкия тим и да се гони влизане в професионалния футбол по естествен път.


Чиликов разкри, че е получил доста обаждания от хора, симпатизиращи на Беласица, които искат отбора да си остане в Петрич и поради това кметът на струмяни не иска да се получават конфронтации с хората от южния град при евентуалното закупуване на лиценза на техния отбор. Въпреки, че Беласица няма да се мести в Микрево, все още не е ясно дали отборът  ще съществува , тъй като Костадин Хаджииванов няма намерения да дава пари от новия сезон по примера да Йордан Андреев в Марек.

В Малеш пък тайничко ще се надяват да влязат в Западна "Б" група още тази година, тъй като съществува още такава възможност, ако не се съберат достатъчно отбори, които да попълнят групата, тъй като доста от тях са пред финансов колапс и не се знае дали ще започнат. Ако това не стане отбора ще започне отново в Югозападната "В" група.

Междувременно Валентин Чиликов каза, че днес сутринта от отбора са били освободени тримата украинци, които изкараха няколко дневен пробеден период. Също така пропадна и възможноста Краси Стоянов от Пирин да заиграе в Малеш. Той е получил сериозна оферта от гръцки клуб и предпочел офертата на тима от южната ни съседка. Въпреки това Чиликов каза, че селекцията още не е приключила и се чакат още няколко попълнения. Първата контрола от лятната подготовка на Малеш е в събота от 18.00 часа в Разлог срещу местния Пирин.