Собственикът на Беласица Костадин Хаджииванов, който наскоро обяви, че спира издръжката на клуба обяви, следните причини за това решение:

Първо, според него БФС не мери с еднакъв аршин и взима решения в зависимост от отборите. По думите му и да иска, той не може да картотекира играчите заради неплатени осигуровки в размер на 40 000 лева, докато Ботев със задължения за милиони, може да направи това, тъй като отборът има фенове, които са готови да окупират футболната централа и дори да счупят някой прозорец. Той обвини футболния съюз за това, че докато беше в ареста в Германия, чиновниците там са позволили на Славия да отмъкне от Беласица бразилския футболист Бето. Припомняме, че Бето разтрогна на 19 декември, а обяснението на Арбитражната комисия тогава бе, че той разтрогва по обективни спортни причини или казано на друг език по вина на клуба.

" Ако си бях тогава в България това нямаше да се случи. Сега, ако се заема да водя дела знам, че ще ги спечеля и ще извадя на показ кирливите ризи на всички, но не виждам смисъл да правя това", коментира Хаджииванов.

Другата причина за да се откаже от футбола е незаинтересоваността на местната власт в Петрич за издръжката на отбора и по специално на кмета Вельо Илиев. Бизнесменът обвини градоначалника на Петрич, че докато стоял в затвора хората от клуба го помолили да бъде отпусната известна сума пари за отбора, а впоследствие на заседание на Общинския съвет той лично разпоредил тази точка изобщо да не се гледа, както и разубедил Валентин Чиликов-кмета на Струмяни да не купува лиценза на Беласица.

При тези обстоятелства Костадин Хаджииванов не вижда как би могъл да продължи да се занимава с футбол, още повече, че и нагласата на обществеността към футболните президенти е такава, че те са смятани за мафиоти и използват футболните клубове едва ли не като пералня за пари. 

"Сега, когато съм на стадион "Цар Самуил" очите ми се просълзяват като си спомня за тези 12 години начело на Беласица, в които сме побеждавали всички грандове в България, а на стадиона са идвали по над 10 000 зрители. Затова не смятам, че аз съм виновен, че тези хора ще бъдат лишени от това да имат отбор, а Общината, която нехае за спорта и най-вече за футбола. Затова смятам да си дам година-две почивка и да се занимавам с други спортове в Петрич, като борба например", коментира Хаджииванов.

Въпреки че спира издръжката на отбора Хаджииванов до последно вярва в чудото и се надява някой да поиска лиценза на клуба, за да спаси Беласица. Той даде да се разбере, че от всички български клубове петричани имат най-малко задължения и те не надхвърлят 100 000 лева. Затова не смята, че е прекалено късно отбора да възкръсне, просто трябва да се намерят хора да дават пари за футбола и управници, които да подпомагат на такива хора. Хаджииванов определи кметът на Петрич като безочлив човек, който подменя избирателния вот и възлага обществени поръчки за собствена облага и по този начин лишава феновете в Петрич от футбол.


Парите, които бяха необходими за издръжката на футболния клуб, сега Хаджииванов е решил да влага в Националната спортна база "Цар Самуил" и за ремонта на стадиона, тъй като според него може някога да се наложи там отново да се играят мачове от "А" група. Школата също започва подготовка в понеделник, която е знак, че отборът на Беласица наистина може да се запази.