Всеки в Чикаго знае небостъргача „Sears Tower" (Сиърс тауър) - най-високата сграда не само в града, но и в Америка.

При построяването си през 1973 г. е била и най-високата в света. Разправят, че при ясно време кулите на върха й се виждат дори от съседните щати.

От утре името "Сиърс тауър" ще бъде история. А на сградата ще виси нов надпис - Willis Tower (Уилис Тауър), информира EuroChicago.com

Сиърс идва от името на компанията "Sears, Roebuck & Co. ", която първоначално е владяла зданието за срок от 30 години.

Willis Group Holdings е името на новите най-големи наематели, които са английска компания занимаваща се със застрахователен и посреднически бизнес.

Сред жителите на града се разпространява с висока скорост подписка срещу решението на кмета на Чикаго Ричард Дейли за преименуване. На сайта www.itsthesearstower.com пък е поставена подписка обръщение към новите собственици да се откажат да сменят името.

До този момент под нея са се подписали над 35 000 човека. Има няколко подобни подписки и във Фейсбук.

Нещо повече - утре, по време на официалната церемония по откриване на новата табела, на която ще присъства и кметът, се очаква да дойдат много протестиращи граждани. В момента се взимат мерки това да не се случи.

Ето какво казва в подкрепа на решението за преименуване шефът на Уилис груп Joe Plumeri: "Не може да спрем живота. Чикаго е развиващ се град. Ние сме добри професионалисти и ако продължаваме да си вършим работата както трябва, аз съм убеден, че скоро името Уилис и небостъргачът ще станат синоними."