Почти в последния момент - часове преди днес да върне на президента Първанов изпълнения мандат с имената на министрите - бъдещият премиер Борисов е пререждал кабинета.

Припомняме, късно снощи се отказа номинираният за земеделски министър Десислава Танева.
На нейно място ведомството се поема от експерта на ГЕРБ и сочен за шеф на парламентарната комисия по земеделие Мирослав Найденов.

След като седмици наред след изборите за министър на икономиката се спрягаше Бисер Боев, последните информации сочат, че ведомството ще бъде поверено на Трайчо Трайков - главен секретар на ЕВН-България.

Ако пък от ведомството бъде отделена енергетиката, неин министър ще стане Владимир Уручев - в момента евродепутат на ГЕРБ и бивш гл. инженер на АЕЦ Козлодуй.

Сигурните министри са:

    * вътрешни работи - Цветан Цветанов
    * финансовия - Симеон Дянков
    * просветния - Йорданка Фандъкова
    * отбраната - Николай Младенов
    * правосъдието - Маргарита Попова

Вероятно културата се поема от Вежди Рашидов, екоминистерството ще бъде поверено на опитния експрет Нона Караджова, а социалното - на бившия шеф на Главна инспекция по труда - Тотю Младенов.

Регионалното ведомство "отдавна е дадено" на  Росен Плевнелиев, а най-сигурният външен министър е Румяна Желева, настоящ евродепутат и зам.председател на ПГ на ЕНП в европарламента.

Междувременно председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов информира, че проф. Божидар Димитров става вицепремиер без портфейл, отговарящ за българите в чужбина.
Цветанов потвърди и че настоящият зам.кмет на София Александър Цветанов поема транспорта, а Божидар Нанев - здравеопазването.