Майкрософт обяви пускането за производство (release to manufacturing - RTM) на Windows 7 и Windows Server 2008 R2, новите версии на операционните си системи за десктоп и за сървъри.

Новата операционна система ще бъде пусната за продажба през месец октомври. Както друг път, така и сега, настоящите клиенти, закупили Windows през обемно лицензиране, MSDN и TechNet абонатите ще бъдат първите, които ще получат достъп до Windows 7 и Windows Server 2008 R2 в следващите няколко седмици.

Пускането за производство на Windows 7 и Windows Server 2008 R2 е важен момент не само за Майкрософт. Windows 7 се предоставя на партньорите с предсказуем набор от функционалности в предсказуем срок, което позволява на ОЕМ партньорите да се фокусират върху стойността и диференциацията на продукта за крайните клиенти.

Майкрософт се вслушва в изискванията на потребителите си и новата операционна система е създадена така, че да отговори в максимална степен на очакванията им. Windows 7 работи върху най-широка гама от хардуерни конфигурации - от нетбуци до мощни машини за гейминг. Това е в резултат от огромния брой мнения и препоръки, които Майкрософт получи от над 10 милиона души по целия свят, които тестваха Windows 7.

С нови интелигентни начини за управление на консумацията, Windows 7 може да пести енергията, нужна за захранване на мониторите, твърдите дискове и, като цяло, за цялата компютърна конфигурация. От своя страна, Windows Server 2008 R2 помага на потребителите да управляват разходите за енергия, като при слабо натоварване на процесора намалява броя на използваните ядра.

Windows 7 и Windows Server 2008 R2 правят потребителите по-продуктивни, като автоматизират ежедневни задачи, предоставят по-високо ниво на сигурност и дават възможност за по-лесно управление и намаляване на разходите.