Операционната система Windows 7 дава на потребителите на AMD-базирани РС пълнофункционални изживявания в работата с компютър - от гледане на видео до транскодиране на мултимедийно съдържание, игри и ежедневна работа.

Новата ОС е оптимизирана за процесорите на AMD и излиза едновременно с технологията Vision. Благодарение на това, купувачите на PC могат да се възползват от подобренията в Windows 7, вкл. дообработка на DVD видео до "near-HD" качество върху  монитори с HD възможности и тъчскрийн операции.

Vision технологията на AMD помага да се опрости начина на покупка на компютър и улеснява потребителите в това, което виждат, споделят и създават.

Второто поколение ултратънки ноутбуци на база AMD и новите масови мобилни платформи на производителя са достъпни от днес за потребителите, с предварително инсталирана Windows 7, като предлагат Vision технология.

С нарастващ фокус върху развлекателните характеристики като HD видео, музика и снимки, Blu-ray възпроизвеждане, 7.1 съраунд звук и HDMI изход с многозадачна производителност, днешните РС потребители могат да намерят всички тези характеристики в ноутбуците с Vision.

AMD подчертава, че има най-мощната PC графика и видео процесори на пазара – това са решенията ATI RadeonTM HD 5800, които поддържат ATI Eyefinity технология и DirectX 11.

Технологията ATI Stream пък комбинира процесор и графика за ускоряване на производителността в приложения като конвертиране на видео към портативни мултимедийни плейъри с "drag-and-drop" функционалността на Windows 7.

Обединеният комплект драйвери  ATI Catalyst осигурява високо-производително графично възпроизвеждане при AMD платформите с Windows 7.

В бизнес решенията, AMD помага на потребителите да бъдат по-ефективни със своите настолни PC, поддържащи Windows 7 и технологията AMD Virtualization (AMD-V). С характеристики като Windows XP Mode, бизнесът може да продължи да разчита на своите инвестиции в Windows XP приложения, както и на индустриални стандарти като Desktop и Mobile, посочиха от AMD.