Българският национален отбор по баскетбол до 18 години се класира на трето място в своята предварителна група С и по този начин изпълни основната си задача - оставане в Дивизия А.

Въпреки че днес избраниците на Георги Младенов загубиха от Турция с 58-74, в късния мач от групата тази вечер Гърция се наложи над Латвия само с 3 точки разлика - 71-68, което се оказа недостатъчно за южните ни  съседи да се отлепят от последното място. За целта им трябваше успех с повече от 5 точки, което те така и не можаха да направят. 43 секунди преди края те водеха със 7 точки - 71-64,  но веднага допуснаха тройка, направиха повече грешки от латвийците и въобще не се зарадваха на победата - въпреки нея те останаха на последното четвърто място.

След получената въртележка Латвия, България и Гърция са с по 1 победа и 2 загуби. Младите ни национали заеха третото място, което автоматичеки означава, че запазват мястото си в Дивизия А и за следващото европейско първенство. Втори са латвийците, последни - гърците, които вчера бяха преазени от България със 75-65.

Българите продължават в следващата група Н, сформирана от първите три отбора от групите С и D. Победител в група D е тимът на Литва, втори е Италия, с които играхме на приятелски турнир, трети е Русия.

Следващата среща на България е на 27 юли срещу Литва, на 28 юли с Русия, а ден по-късно нашите играят с Италия.