Даниела Йорданова е все по-близо до два бронзови медала на 1500 м от световните първенства на открито в Осака през 2007 г. и в зала “Валенсия 2008”, съобщи sportal.bg, позовавайки се на информация във вестник "Труд". Отличията ще й бъдат присъдени, след като Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) официално направи ново класиране за шампионатите.

Пренареждане се налага, защото сагата със 7 руски бегачки вече приключи - Международният арбитражен спортен съд в Лозана наказа Олга Егорова, Светлана Черкасова, Юлия Фоменко, Гулфия Ханафейева, Татяна Томашова, Елена Соболева и Даря Пишчалникова за 2 г и 10 месеца. Те ще върнат спечелените медали и премии в периода от уличаването в манипулиране на допингпроби до спирането на правата.

Така Соболева ще бъде лишена от титлата на 1500 м от Валенсия и от среброто в Осака, а Фоменко - от второто място в Испания. Йорданова завърши четвърта в Япония и пета във Валенсия, което означава 2 бронза. В момента атлетката ни изтърпява двегодишно наказание за допинг, стартирало преди година. В Осака Йорданова остана на 0,13 сек от третото място, а в Испания бе пета в най-силния финал в историята.