Дванайсетгодишният Георги Тодоров победи убедително и тримата си съперници при изпълнение на наказателни удари в играта на Vivatel, организирана на почивката на прятелския двубой между България и Португалия. Един от основните спонсори на БФБ бе предвилид за победителя нов модел GSM апарат.

Малкият Гого се справи по категоричен начин с останалите кандидати за приза, които бяха доста по-големи от него на години. След като бу изтеглен номера на неговия билет за мача в зала Универсиада, той застана трети по ред на наказателната линия. И мушна топката в коша в 4 от общо петте разрешени опита. Първите двама не можаха да отбележат нито веднъж, четвъртият вкара само два и всичко свърши.

Водещият шоуто съобщи с апломб, че победителят е състезател на Балкан Ботевград. И му връчи наградата - чисто нов апарат Сони Ериксон.

Георги Тодоров е състезател в отбора на момчетата на "Балкан". Неговият баща - Владимир Иванов, е член на управителния съвет на баскетболния клуб. Не този факт, разбира се, бе решаващ за победата на Гого, а умението му да вкарва. Голямата му сестра Доротея също е баскетболистка, майка им - арх. Весела Маркова, е бивша плувкиня. Именно тя обеща да направи изключителния жест, като изготви безплатно проекта за бъдещата спортна зала в Ботевград. Цялото семейство почти винаги е на трибуните по време на всички баскетболни прояви в региона - от мачовете на Балкан, до тези на Лукойл Академик в Правец, както и всички срещи на националния отбор на България в столицата.

В първата контрола нашите национали нямаха никакви проблеми с гостите от Португалия, като ги разгромиха със 103-74