Седемкратният световен шампион от Формула 1 Михаел Шумахер се завръща на пистата и ще замести Фелипе Маса в тима на Ferrari. Бразилецът претърпя катастрофа по време на състезанието за Гран При на Унгария и кариерата му е под въпрос.

Шуми ще участва още в следващото състезание във Валенсия на 23 август. Това ще бъде първият му официален старт във Ф1 от 22 октомври 2006 г., когато в Бразилия сложи край на кариерата си.

"Най-важното е, че засега новините за Фелипе са доста позитивни. Отново искам да му пожелая бързо възстановяване. Днес следобед говорих със Стефано Доменикали и Лука ди Монтедземоло и заедно решихме, че ще се подготвя да заместя Фелипе, докато той е извън пистата. Въпреки че отдавна оставих Формула 1 зад себе си, не мога да игнорирам връзката си с тима в такава тежка ситуация. Като състезател, какъвто съм бил винаги, се радвам на това предизвикателство", коментира Шумахер.

През следващите дни Михаел ще се подготвя интензивно, за да може да влезе в добра физическа форма. За първи път той ще кара редом с Кими Райконен. Германският ас идва тъкмо навреме, тъй като по F60 вече има много подобрения, а в Унгария болидите на Ferrari доказаха, че могат да са бързи.