Убийството на сестрите Белнейски е извършено на ул. „Граф Игнатиев" 24 в Пазарджик, заяви за Дарик Калина Янева. Учителката, която след три години, преди ден отново проговори за случая, е категорична, че при визуален контакт ще разпознае двамата мъже, които е видяла да пренасят телата на сестрите. Янева твърди, че на 30 януари, когато е видяла за втори път мъжете и момичетата, единият от тях е бил недоволен за това, че тя е там. По думите й, той се е опитал да я удари с метален лост. Мъжът, който е държал лоста, е левичар, обясни Янева. На същата дата тя си спомня, че е видяла двамата мъже, чиято възраст не може да определи, да почистват, измиват и остъргват предната долна дясна част на автомобила, чиято марка не си спомня.

Според Янева някой е имал достъп до писмените й показания в полицията и умишлено са унищожени като доказателства. Тя бе категорична, че убийството е извършено от двама мъже и още през 2006 година органите на реда са знаели кои са те, но изкуствено е забавено набирането на доказателствата. Учителката очаква да бъде призована в прокуратурата като свидетел по случая.

Ще бъде разпитан всеки, който разполага с факти за убийството на сестрите Белнейски, заяви за Дарик окръжният прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева. Ганчева, която е и наблюдаващ случая, бе категорична, че след като се запознае в подробности с казаното от Калина Янева, прокуратурата ще вземе окончателно  решение, дали учителката да бъде призована и припомни, че до момента по делото са разпитани хиляди.

Майката на убитите момичета заяви, че не вярва на думите на Калина Янева.